Over mij

SpeciTaal is een bedrijf dat twee moedertalen samen brengt, namelijk de Nederlandse Gebarentaal en Nederlands gesproken taal. Doordat ik doof ben, is de Nederlandse Gebarentaal één van mijn moedertalen.

Ik ben Sofie Helleman, eigenaresse van SpeciTaal. Vanaf kleins af aan ben ik bezig geweest met taal. Ik ben opgegroeid met boeken waarin taal natuurlijk een grote rol speelt. Doordat mijn ouders mij continue hebben voorgelezen, is het lezen van boeken mij met de paplepel ingegoten. Hierdoor groeide mijn woordenschat door de jaren heen. Ook ontdekte ik dat ik graag met taal speel. Lezen, schrijven en vertellen zijn taalgevoelige elementen, ik ben er gek op.

Ik heb drie verschillende studies gevolgd:

  • Onderwijsassistent (mbo 4, behaald in 2013);
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (hbo, gestopt in mijn derde studiejaar in 2016);
  • Medewerker Marketing en Communicatie (mbo 4, behaald in 2018).

Tijdens deze studies ben ik mezelf meerdere keren tegen gekomen. Zo heb ik ontdekt dat ik erg graag met mensen wil gaan werken, maar ik heb ook ontdekt dat taal een grotere rol speelde dan ik had verwacht. Communicatie bleek ook mijn ding te zijn. Inmiddels heb ik mijn krachten samengebundeld. Met SpeciTaal kan ik mensen helpen, maar tegelijkertijd ook blijven communiceren. Communicatie betekent taal en zo kom ik weer uit op eerst: ik ben gek op taal.

error: