Workshop & training

In de Nederlandse samenleving vind je veel verschillende mensen terug. Niet alleen horende mensen, maar ook mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten of blind zijn. Toch wordt een redelijk grote groep in de samenleving makkelijk vergeten: de groep van dove en slechthorende mensen.

In kleine stappen leer je het grotere geheel zien. SpeciTaal vindt het belangrijk om verbondenheid te creëren tussen verschillende doelgroepen, waar en waardoor iedereen elkaar leert te begrijpen. Je leert bewuster te communiceren in elke situatie, waarbij soms ook creativiteit om het hoekje kan komen kijken. 

Hoewel er verschillende doelgroepen zijn, waar iedereen weer anders kan communiceren, richt ik me op de kennis en ervaringen vanuit de dove en slechthorende mensen. Zelf ben ik namelijk ook doof, ofwel slechthorend met Cochleair Implantaat. Met mijn bedrijf richt ik me op de inclusieve toegankelijkheid, zodat de kloof tussen de dovenwereld en de ‘horende wereld’ (zoals ik dat noem) zoveel mogelijk wordt verkleind. Ga je met mij mee op reis? Dan zet je eerst een stap in een nieuwe wereld, zodat jij deze wereld samen verder kan ontdekken met mij als verbindende factor.

Hoe mooi zou het zijn wanneer de samenleving niet meer zal schrikken van drie eenvoudige woorden, ‘Ik ben doof’?

Workshops & trainingen

Durf je de stap te zetten in een, voor jou, nieuwe wereld? Dan kies je voor verrijking. Je kiest ervoor om te begrijpen waar de dovenwereld allemaal mee te maken kunnen hebben. De taal. De belemmeringen. De frustraties. Maar je leert ook hoe creativiteit om het hoekje kan komen kijken, wanneer je bijvoorbeeld oplossingen wilt creëren. Je leert bijvoorbeeld hoe creativiteit jou in de communicatie kan helpen.

SpeciTaal pleit er niet meteen voor dat je nu alles op alles moet gaan zetten en dat je cursussen Nederlandse Gebarentaal moet gaan volgen. Het gaat bij SpeciTaal om de eerste stappen tot bewustwording van een deel van de groep die er ook mag zijn in de Nederlandse samenleving, daarmee creëer je ook vanuit jouzelf verbinding.

Vanuit het idee van verbinding door middel van taal kan er gekozen worden uit een aantal verschillende workshops/trainingen. Elke workshop of training kan met een andere invalshoek worden bekeken. SpeciTaal werkt namelijk op maat, zodat iedereen passende workshops aangeboden kan krijgen.

Wil je meer weten over de mogelijke workshops? Of wil je direct een afspraak inplannen om een workshop op maat te creëren? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@specitaal.nl.