Visuele woorden

Deze dienst is gericht op het vertalen van teksten en/of video’s die toegankelijker gemaakt kunnen worden. Steeds meer delen we online verschillende teksten en video’s. Niet iedereen beseft hoe belangrijk het is dat alle teksten, die (online) gedeeld worden, toegankelijk moet zijn.

Visuele ondersteuning

Een groot deel van de samenleving heeft baat bij visuele of audiologische ondersteuning. SpeciTaal richt zich hierbij op visuele ondersteuning, zodat gedeelde informatie toegankelijk wordt gemaakt voor dove en slechthorende mensen die van gebarentaal afhankelijk zijn. Wil jij dat deze doelgroep jouw teksten en video’s ook kan volgen? Laat dan jouw informatie vertalen naar de Nederlandse Gebarentaal.

Screenshot uit een vertaal-opdracht van een klant

 

Verschillende mogelijkheden

SpeciTaal kan op verschillende manieren jouw teksten en video’s vertalen. Je kunt ervoor kiezen om een ‘postzegel’ toe te voegen waarin ik alle teksten, links- of rechts onderin het beeld, vertaal naar de Nederlandse Gebarentaal. Een andere optie is het gebruiken van een green screen zodat het origineel in een kader kan worden geplaatst waarnaast de vertaler staat te gebaren. Dit wordt ook gebruikt bij journaaluitzendingen met een tolk.

Ook kun je tijdens het vertalen van je video ervoor kiezen om ondertiteling toe te voegen. Dit kan een ingebakken variant zijn, maar kan ook los worden toegevoegd.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat kan ik voor jou betekenen?