Visueel In Contact

In de Nederlandse samenleving zie je ontzettend veel verschillende mensen lopen, fietsen, rijden of kletsen. Iedereen communiceert. De één praat met een hoge stem, de ander gebruikt zijn lage stemmen. Weer de ander zie je gebaren maken en er zijn mensen die het fijn vinden om te praten terwijl hun handen ook wat bewegen. Iedereen communiceert op zijn of haar eigen manier.
 
Maar wat nou als je het beste op een andere manier kunt communiceren dan je gewend bent? Iemand die blind is, heeft weinig baat bij gesproken communicatie waarbij vooral hun handen ondersteunende gebaren maken. Iemand die doof is, vindt het weer lastig om te communiceren met iemand die een snor of een baard draagt. Iemand die niet zo goed kan praten, kan een voorkeur hebben voor schriftelijke communicatie. Veel mensen zijn zich hier niet zo snel van bewust.

Visueel In Contact

In kleine stappen leer je het grotere geheel zien. SpeciTaal vindt het belangrijk om verbondenheid te creëren tussen de verschillende groepen, op gebied van communicatie. Dit is belangrijk zodat iedereen elkaar leert te begrijpen, ongeacht wat jouw voorkeur van het communiceren is. Met een workshop of een online cursus van SpeciTaal leer je bewuster te communiceren in elke situatie, waarbij soms ook creativiteit om het hoekje kan komen kijken. Iedereen is anders en dat is oké. Durf jij de uitdaging aan? Dan kies je voor verrijking. Je kiest ervoor om te begrijpen (en waar mogelijk ook te ervaren) waarom visueel communiceren belangrijk kan zijn, belangrijker dan je wellicht denkt. Tijdens deze workshop of online cursus richten we ons wat meer op wat je als horende persoon kunt doen wanneer je een doof of slechthorende persoon tegenkomt. Hierbij gaan we gebruik maken van mijn eigen ervaringen en kennis, tijdens Visueel In Contact leer je hoe belangrijk het kan zijn om op een visuele wijze te communiceren. Na de cursus heb je, naast het besef hoe belangrijk het kan zijn om op een andere manier te communiceren, ook voldoende handvatten om stap voor stap te kijken naar jouw eigen communicatiewijze.

Mogelijkheden

Er zijn twee opties:
  • Je kan kiezen voor een groepsworkshop, waarbij deze workshop wordt gegeven op een locatie naar keuze. Een groepsworkshop is mogelijk met een minimum van 4 deelnemers en een maximum van ongeveer 25 deelnemers. Deze workshop duurt ongeveer 2,5 á 3 uur inclusief het stellen van vragen.
     
  • Je kan kiezen voor een online cursus, waarbij je deze workshop individueel volgt vanuit huis. Deze cursus is in meerdere thema’s uitgelicht. Elke thema bevat een instructie en een aantal opdrachten, waardoor je leert te begrijpen hoe belangrijk het kan zijn om meer visueel te communiceren dan je gewend bent.
    • Extra: Kies voor een online 1-op-1 sessie, waarbij je samen met mij een half uur kunt kletsen over de verschillende thema’s die uit de cursus naar voren komen. Ik geef jou dan extra handvatten waarna je verder kunt.

Wil je meer weten over de mogelijke workshops of wil je meer informatie over de online cursus? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@specitaal.nl. Ik ben ook te bereiken via WhatsApp op 06-15457866.