In de Nederlandse samenleving vind je veel verschillende mensen terug. Niet alleen horende mensen, maar ook mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten of blind zijn. Toch wordt een redelijk grote groep in de samenleving makkelijk vergeten: de groep van dove en slechthorende mensen.

Hoe mooi zou het zijn wanneer de samenleving niet meer zal schrikken van drie eenvoudige woorden, ‘Ik ben doof’?

Daarom vind ik het zó belangrijk dat de kennis over onder andere dovencultuur en de Nederlandse Gebarentaal wordt verspreid door heel Nederland. Zelf ben ik namelijk ook doof. Met SpeciTaal richt ik me op de inclusieve toegankelijkheid, zodat de kloof tussen de dovenwereld en de ‘horende wereld’ (zoals ik dat noem) zoveel mogelijk wordt verkleind. Bewustwording betekent eerst een stap in een nieuwe wereld zetten en zodat we deze wereld samen verder ontdekken.

Kies voor verrijking

Durf je de stap te zetten in een, voor jou, nieuwe wereld? Dan kies je voor verrijking. Je kiest ervoor om te begrijpen waar de dovenwereld allemaal mee te maken kunnen hebben. De taal. De belemmeringen. De frustraties. Maar je leert ook hoe creativiteit om het hoekje kan komen kijken, wanneer je bijvoorbeeld oplossingen wilt creëren. Je leert bijvoorbeeld hoe creativiteit jou in de communicatie kan helpen.

SpeciTaal pleit er niet meteen voor dat je nu alles op alles moet gaan zetten en dat je cursussen Nederlandse Gebarentaal moet gaan volgen. Het gaat bij SpeciTaal om de eerste stappen tot bewustwording van een deel van de groep die er ook mag zijn in de Nederlandse samenleving.

Workshops

Vanuit het idee van bewustwording kan er gekozen worden uit een aantal verschillende workshops. Elke workshop kan met een andere invalshoek worden bekeken. Ik werk namelijk op maat, zodat iedereen passende workshops aangeboden kan krijgen.

Wil je meer weten over de mogelijke workshops? Of wil je direct een afspraak inplannen om een workshop op maat te creëren? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@specitaal.nl.