Bewustwording

We hebben niet alleen te maken met horende mensen in de maatschappij, ook mensen die slechthorend of doof zijn horen erbij. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat de kennis over dovencultuur en de Nederlandse Gebarentaal steeds beter worden verspreidt. Zelf ben ik ook doof, met SpeciTaal wil ik ervoor zorgen dat de kloof tussen de horende wereld en de dovenwereld zoveel mogelijk wordt verkleind. Bewustwording betekent een stap in een nieuwe wereld zetten en samen de wereld verder ontdekken.

Hoe mooi zou het zijn wanneer de wereld niet meer schrikt van de woorden ‘Ik ben doof’?

Bewustwording betekent verrijking

Vergroot je blik op de dovengemeenschap. De dovengemeenschap beter begrijpen betekent niet meteen dat je cursussen gebarentaal moet starten. Begrip is het sleutelwoord: Begrijp hoe het is om doof te zijn en leer hoe je daarmee kunt omgaan. Ook als je geen gebarentaal kunt of kent, kun je met ons communiceren. Begrip leidt tot bewustwording, daarmee kun jij het leven verrijken met iets moois.

Mogelijkheden

VoorlichtingLezingWorkshop
★ Presentatie★ Presentatie★ Presentatie
★ Vaste thema's★ Eén thema per les (keuze maken)★ Eén thema per les (keuze maken)
★ Basisinformatie dovencultuur en gebarentaal★ (Verdiepende) informatie over keuze thema★ (Verdiepende) informatie over keuze thema
★ Interactief★ Interactief★ Interactief
★ Zelfstandig werken: aantal opdrachten/oefeningen
Duur: 1,5 uurDuur: 1 á 1,5 uur
(afhankelijk keuze thema)
Duur: 1,5 á 2 uur
(afhankelijk keuze thema)
error: