Ik kan het van de daken schreeuwen, want eindelijk is het zover: SpeciTaal staat vanaf vandaag ingeschreven bij Kamer van Koophandel. Dit betekent dat ik eindelijk er 100% voor mag gaan: reclame maken, social media inzetten en klanten trekken.

Van speciaal naar SpeciTaal

Mijn bedrijf is niet zomaar verzonnen, maar speciaal gevormd. Dat kun je ook aan mijn logo en mijn naam zien: SpeciTaal. Laat ik eens kort uitleggen waarom ik hiervoor gekozen heb: Mijn eerste moedertaal is de Nederlandse Gebarentaal. Voor velen een ‘speciale’ taal, omdat heel veel mensen hier weinig van afweten en dit ook weinig gebruiken. Daarnaast is het, vooral voor anderen denk ik, bijzonder dat een doof persoon het erg interessant vindt om met taal te spelen. Niet veel doven zullen dat hebben, als ik voor mezelf mag spreken. Ik vind taal heerlijk, ik schrijf en lees graag. Ook vind ik het belangrijk dat iedereen de taal op de juiste wijze kan gebruiken, met passende hulp.

De Nederlandse Gebarentaal is voor velen een ‘speciale’ taal.

Daarnaast maak ik eigenlijk voor een ieder op maat gemaakte taaladviespakket, dat is eigenlijk ook een bijzondere handeling. Ik geef iedereen aandacht, speciale aandacht die de klant nodig acht. Volgens mij kan ik nog wel een poos doorgaan, maar het woord ‘speciaal’ is nu wel duidelijk. Spelen met taal is ook mijn ding, door te kijken naar het woord ben ik erachter gekomen dat speciaal net als taal eindigt op -aal. Ik heb toen gekeken hoe het zou zijn wanneer ik een T tussen zou proppen. Zo is SpeciTaal geboren.